GreenBrains kennisvouchers

Nieuws

Alternatieven voor ontsmetting met gifgas

16 oktober 2018

 Alternatieven voor ontsmetting met gifgas

Het is goed alternatieven te ontwikkelen voor gif in de tuinbouw, vertelt onderzoeker Jan Verschoor in een filmpje van Kennisonline. Hij laat zien hoe je met een nieuwe ontsmettingsmethode chrysa...

Lees meer

Verbetering van de kringloopwijzer

15 oktober 2018

 Verbetering van de kringloopwijzer

Met de KringloopWijzer (KLW) kan een melkveehouder op basis van kengetallen het bedrijfsmanagement en mineralenkringloop verbeteren. Maar die KLW geeft niet op alle bedrijven goede resultaten omd...

Lees meer

Analyse bodemleven via eDNA

15 oktober 2018

 Analyse bodemleven via eDNA

Het bodemleven speelt een belangrijke rol in allerlei processen van het ecosysteem in de bodem. Maar het is lastig een goed beeld te krijgen van de samenstelling van het bodemleven. Met een eDNA-...

Lees meer

Extra maatregelen voor preventie Afrikaanse varkenspest

13 oktober 2018

 Extra maatregelen voor preventie Afrikaanse varkenspest

De kans op Afrikaanse varkenspest in Nederland kan worden verkleind door het aantal wilde zwijnen te verlagen. Omdat reguliere methoden onvoldoende effectief lijken te zijn, staat minister Schout...

Lees meer

Jongeren drinken minder energiedrankjes

13 oktober 2018

 Jongeren drinken minder energiedrankjes

Energiedrankjes zijn niet gezond. Jongeren zouden niet meer dan 1 tot 2 blikjes per dag moeten drinken. Uit cijfers blijkt dat de consumptie van energiedrankjes onder jongeren afneemt, maar er is...

Lees meer

kennis delen met Groen Kennisnet Groen Kennisnet zoeken

Met een zoekbox van Groen Kennisnet Kennis delen met Groen Kennisnet zoekt u (op een deelselectie van) informatiebronnen over Voedsel en Groen in Nederland. Bij een zoekactie wordt tegelijkertijd in de verschillende collecties die samen de groene content catalogus vormen gezocht (meer info).

Zoeken in Groen Kennisnet is vergelijkbaar met zoeken via Google. In de zoekbox kunnen één of meer zoektermen ingetypt worden, waarna het systeem op zoek gaat naar bronnen waarin die termen voorkomen.

Zoeken

Het zoekscherm bevat slechts één vakje, waarin u één of meer woorden typt waarop gezocht moet worden. De zoek vraag "schapen in Frankrijk en Nederland" wordt door de zoekbox omgezet naar "schapen AND frankrijk AND nederland".
Er zijn 4 mogelijkheden om zoektermen in het eenvoudig zoekscherm te combineren:

  1. Meerdere woorden intypen gescheiden door spaties. Die worden dan automatisch gecombineerd met AND, dat wil zeggen dat ze allebei in de bron moeten voorkomen.
  2. Woorden tussen aanhalingstekens zetten, zoals "water management" Worden twee of meer woorden tussen aanhalingstekens gezet, dan vindt u alleen bronnen waarin deze woorden ook zo achter elkaar voorkomen. Dit is handig als u een exacte titel zoekt (exacte woordcombinatie).
  3. OR tussen de woorden, bijv. 'appels OR peren' Gebruik OR als u bronnen zoekt die bijv. over appels óf over peren gaan.
  4. NOT , bijv. rundvee NOT schapen Gebruik NOT voor het uitsluiten van bronnen in het zoekresultaat.

Voor meer info over zoeken met AND, OR en NOT (booleans zoeken) en het gebruik van haakjes klik hier.

 

Filteren

Het zoekresultaat kunt u daarna verder verfijnen door te filteren op diverse 'facetten', bijvoorbeeld op digitale beschikbaarheid, jaartal, toegankelijkheid of broncollectie.
De filters worden naast de lijst met resultaten weergegeven.

Kennis delen met Groen Kennisnet

Groen Kennisnet is een dienst van de Groene Kennis Coperatie, het samenwerkingsverband van alle Groene onderwijsinstellingen in Nederland, en wordt ondersteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

Kennis delen met Groen KennisnetKennis delen met Groen Kennisnet, 16 juni 2010

Deel deze pagina: LinkedIn

Partners

GreenBrains is een samenwerkingsverband van mbo-, hbo- en WO-instellingen, die hun sporen in de wereld van food, fresh en flowers meer dan hebben verdiend

Partners