GreenBrains kennisvouchers

Nieuws

Houtoogst zorgt voor negatieve nutriëntenbalans in bossen op zandgrond

17 augustus 2018

 Houtoogst zorgt voor negatieve nutriëntenbalans in bossen op zandgrond

Voor hun groei hebben bomen voedingsstoffen nodig. Veel bossen in Nederland bevinden zich op arme zandgronden. Door houtoogst voer je voedingsstoffen af. In sommige gevallen wordt er meer afgevo...

Lees meer

Precisielandbouw bespaart op kosten, maar het komt het nog niet van de grond

16 augustus 2018

 Precisielandbouw bespaart op kosten, maar het komt het nog niet van de grond

Akkerbouwers kunnen met precisielandbouw soms wel 50% besparen op meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Toch ziet onderzoeker Corné Kempenaar dat er veel aarzeling is bij akkerbouwers. Het ...

Lees meer

Financiële prikkel nodig voor methaanreductie veehouderij

15 augustus 2018

 Financiële prikkel nodig voor methaanreductie veehouderij

Methaan is het broeikasgas dat de CO₂-voetafdruk van de melkveehouderij voor een belangrijk deel bepaalt. Er zijn mogelijkheden om de methaanuitstoot te verminderen door het rantsoen voor k...

Lees meer

Zelf melkkwaliteit controleren

14 augustus 2018

 Zelf melkkwaliteit controleren

Voor kaasmakers is het essentieel schone melk te gebruiken. Je kunt de controle van melk op aanwezigheid van bacillen uitbesteden, maar je kunt het ook zelf doen.

Lees meer

Lagere bandenspanning voor minder bodemverdichting

13 augustus 2018

 Lagere bandenspanning voor minder bodemverdichting

Door het gebruik van steeds zwaardere landbouwwerktuigen neemt de verdichting van de bodem toe. Je kunt die bodemverdichting beperken door de bandenspanning te verlagen.

Lees meer

kennis delen met Groen Kennisnet Groen Kennisnet zoeken

Met een zoekbox van Groen Kennisnet Kennis delen met Groen Kennisnet zoekt u (op een deelselectie van) informatiebronnen over Voedsel en Groen in Nederland. Bij een zoekactie wordt tegelijkertijd in de verschillende collecties die samen de groene content catalogus vormen gezocht (meer info).

Zoeken in Groen Kennisnet is vergelijkbaar met zoeken via Google. In de zoekbox kunnen één of meer zoektermen ingetypt worden, waarna het systeem op zoek gaat naar bronnen waarin die termen voorkomen.

Zoeken

Het zoekscherm bevat slechts één vakje, waarin u één of meer woorden typt waarop gezocht moet worden. De zoek vraag "schapen in Frankrijk en Nederland" wordt door de zoekbox omgezet naar "schapen AND frankrijk AND nederland".
Er zijn 4 mogelijkheden om zoektermen in het eenvoudig zoekscherm te combineren:

  1. Meerdere woorden intypen gescheiden door spaties. Die worden dan automatisch gecombineerd met AND, dat wil zeggen dat ze allebei in de bron moeten voorkomen.
  2. Woorden tussen aanhalingstekens zetten, zoals "water management" Worden twee of meer woorden tussen aanhalingstekens gezet, dan vindt u alleen bronnen waarin deze woorden ook zo achter elkaar voorkomen. Dit is handig als u een exacte titel zoekt (exacte woordcombinatie).
  3. OR tussen de woorden, bijv. 'appels OR peren' Gebruik OR als u bronnen zoekt die bijv. over appels óf over peren gaan.
  4. NOT , bijv. rundvee NOT schapen Gebruik NOT voor het uitsluiten van bronnen in het zoekresultaat.

Voor meer info over zoeken met AND, OR en NOT (booleans zoeken) en het gebruik van haakjes klik hier.

 

Filteren

Het zoekresultaat kunt u daarna verder verfijnen door te filteren op diverse 'facetten', bijvoorbeeld op digitale beschikbaarheid, jaartal, toegankelijkheid of broncollectie.
De filters worden naast de lijst met resultaten weergegeven.

Kennis delen met Groen Kennisnet

Groen Kennisnet is een dienst van de Groene Kennis Coperatie, het samenwerkingsverband van alle Groene onderwijsinstellingen in Nederland, en wordt ondersteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

Kennis delen met Groen KennisnetKennis delen met Groen Kennisnet, 16 juni 2010

Deel deze pagina: LinkedIn

Partners

GreenBrains is een samenwerkingsverband van mbo-, hbo- en WO-instellingen, die hun sporen in de wereld van food, fresh en flowers meer dan hebben verdiend

Partners