GreenBrains kennisvouchers

Nieuws

Leermateriaal Fruitteelt en boomkwekerij 2030

15 mei 2019

 Leermateriaal Fruitteelt en boomkwekerij 2030

Er is sinds kort een Wiki beschikbaar met leermateriaal over nieuwe ontwikkelingen in de fruitteelt en boomkwekerij, met een bijzondere nadruk op veredeling en precisieteelt.

Lees meer

Meer nachtvlinders in je tuin

15 mei 2019

 Meer nachtvlinders in je tuin

Door een gerichte plantenkeuze kun je zorgen dat er meer nachtvlinders in je tuin komen. Het belangrijkste is dat je de vlinders met rust laat.

Lees meer

Nieuw digitaal mbo-lesmateriaal over weidevogels op Wikiwijs

14 mei 2019

 Nieuw digitaal mbo-lesmateriaal over weidevogels op Wikiwijs

Er is nieuw digitaal lesmateriaal over Weidevogels beschikbaar voor het mbo. Collega’s van Nordwin College arrangeerden dit in Wikiwijs, met als doel het landelijk te kunnen delen.

Lees meer

LNV introduceert internationale haaienstrategie

14 mei 2019

 LNV introduceert internationale haaienstrategie

Het ministerie van LNV heeft de Internationale Haaien Strategie 2019 gepubliceerd. Dit is een strategie om haaien en roggen beter te beschermen.

Lees meer

Landbouw kan CO₂-uitstoot beperken

13 mei 2019

 Landbouw kan CO₂-uitstoot beperken

Om de klimaatdoelstellingen te halen, moeten Nederlandse boeren en andere landgebruikers jaarlijks 3,5 miljoen ton minder CO₂ uitstoten. Technisch is er veel mogelijk. De glastuinbouw laat ...

Lees meer

kennis delen met Groen Kennisnet Groen Kennisnet zoeken

Met een zoekbox van Groen Kennisnet Kennis delen met Groen Kennisnet zoekt u (op een deelselectie van) informatiebronnen over Voedsel en Groen in Nederland. Bij een zoekactie wordt tegelijkertijd in de verschillende collecties die samen de groene content catalogus vormen gezocht (meer info).

Zoeken in Groen Kennisnet is vergelijkbaar met zoeken via Google. In de zoekbox kunnen één of meer zoektermen ingetypt worden, waarna het systeem op zoek gaat naar bronnen waarin die termen voorkomen.

Zoeken

Het zoekscherm bevat slechts één vakje, waarin u één of meer woorden typt waarop gezocht moet worden. De zoek vraag "schapen in Frankrijk en Nederland" wordt door de zoekbox omgezet naar "schapen AND frankrijk AND nederland".
Er zijn 4 mogelijkheden om zoektermen in het eenvoudig zoekscherm te combineren:

  1. Meerdere woorden intypen gescheiden door spaties. Die worden dan automatisch gecombineerd met AND, dat wil zeggen dat ze allebei in de bron moeten voorkomen.
  2. Woorden tussen aanhalingstekens zetten, zoals "water management" Worden twee of meer woorden tussen aanhalingstekens gezet, dan vindt u alleen bronnen waarin deze woorden ook zo achter elkaar voorkomen. Dit is handig als u een exacte titel zoekt (exacte woordcombinatie).
  3. OR tussen de woorden, bijv. 'appels OR peren' Gebruik OR als u bronnen zoekt die bijv. over appels óf over peren gaan.
  4. NOT , bijv. rundvee NOT schapen Gebruik NOT voor het uitsluiten van bronnen in het zoekresultaat.

Voor meer info over zoeken met AND, OR en NOT (booleans zoeken) en het gebruik van haakjes klik hier.

 

Filteren

Het zoekresultaat kunt u daarna verder verfijnen door te filteren op diverse 'facetten', bijvoorbeeld op digitale beschikbaarheid, jaartal, toegankelijkheid of broncollectie.
De filters worden naast de lijst met resultaten weergegeven.

Kennis delen met Groen Kennisnet

Groen Kennisnet is een dienst van de Groene Kennis Coperatie, het samenwerkingsverband van alle Groene onderwijsinstellingen in Nederland, en wordt ondersteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

Kennis delen met Groen KennisnetKennis delen met Groen Kennisnet, 16 juni 2010

Deel deze pagina: LinkedIn

Partners

GreenBrains is een samenwerkingsverband van mbo-, hbo- en WO-instellingen, die hun sporen in de wereld van food, fresh en flowers meer dan hebben verdiend

Partners