GreenBrains kennisvouchers

Nieuws

Slimmere sensoren om ziekten bij koeien op te sporen

16 januari 2019

 Slimmere sensoren om ziekten bij koeien op te sporen

Er zijn steeds meer sensoren die melkveehouders in staat stellen hun koeien te volgen. Het is een kwestie van tijd dat er sensoren beschikbaar komen die ziekten en aandoeningen bij melkvee kunnen...

Lees meer

Feiten en cijfers Nederlandse veehouderij

15 januari 2019

 Feiten en cijfers Nederlandse veehouderij

Wat is de omvang van de Nederlandse veehouderij ? Hoeveel dieren zijn er? En Hoeveel bedrijven? Op verzoek van de minister is een rapport opgesteld met feiten en cijfers over de Nederlandse veeho...

Lees meer

Tomatenplanten analyseren met een hyperspectrale camera

15 januari 2019

 Tomatenplanten analyseren met een hyperspectrale camera

Om gehaltes aan voedingsstoffen, suikers en andere inhoudsstoffen in een gewas te meten, bieden hyperspectrale camera's perspectief. Het zou tijdrovende bladanalyse overbodig maken.

Lees meer

Bladluizen aanpakken met sluipwespen

14 januari 2019

 Bladluizen aanpakken met sluipwespen

Bladluizen kunnen zich snel vermenigvuldigen en veel schade toebrengen aan een gewas. Gelukkig zijn er sluipwespen en andere natuurlijke vijanden die je in kunt zetten.

Lees meer

Kennisvragen over hittestress bij koeien

14 januari 2019

 Kennisvragen over hittestress bij koeien

Hittestress is een aandachtspunt onder Nederlandse melkveehouders, zeker na de hete zomer van 2018. Uit onderzoek blijkt dat koeien al hittestress ervaren bij temperaturen tussen de 20-24°C. ...

Lees meer

kennis delen met Groen Kennisnet Groen Kennisnet zoeken

Met een zoekbox van Groen Kennisnet Kennis delen met Groen Kennisnet zoekt u (op een deelselectie van) informatiebronnen over Voedsel en Groen in Nederland. Bij een zoekactie wordt tegelijkertijd in de verschillende collecties die samen de groene content catalogus vormen gezocht (meer info).

Zoeken in Groen Kennisnet is vergelijkbaar met zoeken via Google. In de zoekbox kunnen één of meer zoektermen ingetypt worden, waarna het systeem op zoek gaat naar bronnen waarin die termen voorkomen.

Zoeken

Het zoekscherm bevat slechts één vakje, waarin u één of meer woorden typt waarop gezocht moet worden. De zoek vraag "schapen in Frankrijk en Nederland" wordt door de zoekbox omgezet naar "schapen AND frankrijk AND nederland".
Er zijn 4 mogelijkheden om zoektermen in het eenvoudig zoekscherm te combineren:

  1. Meerdere woorden intypen gescheiden door spaties. Die worden dan automatisch gecombineerd met AND, dat wil zeggen dat ze allebei in de bron moeten voorkomen.
  2. Woorden tussen aanhalingstekens zetten, zoals "water management" Worden twee of meer woorden tussen aanhalingstekens gezet, dan vindt u alleen bronnen waarin deze woorden ook zo achter elkaar voorkomen. Dit is handig als u een exacte titel zoekt (exacte woordcombinatie).
  3. OR tussen de woorden, bijv. 'appels OR peren' Gebruik OR als u bronnen zoekt die bijv. over appels óf over peren gaan.
  4. NOT , bijv. rundvee NOT schapen Gebruik NOT voor het uitsluiten van bronnen in het zoekresultaat.

Voor meer info over zoeken met AND, OR en NOT (booleans zoeken) en het gebruik van haakjes klik hier.

 

Filteren

Het zoekresultaat kunt u daarna verder verfijnen door te filteren op diverse 'facetten', bijvoorbeeld op digitale beschikbaarheid, jaartal, toegankelijkheid of broncollectie.
De filters worden naast de lijst met resultaten weergegeven.

Kennis delen met Groen Kennisnet

Groen Kennisnet is een dienst van de Groene Kennis Coperatie, het samenwerkingsverband van alle Groene onderwijsinstellingen in Nederland, en wordt ondersteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

Kennis delen met Groen KennisnetKennis delen met Groen Kennisnet, 16 juni 2010

Deel deze pagina: LinkedIn

Partners

GreenBrains is een samenwerkingsverband van mbo-, hbo- en WO-instellingen, die hun sporen in de wereld van food, fresh en flowers meer dan hebben verdiend

Partners