GreenBrains kennisvouchers

Nieuws

Betere opbrengsten met biostimulanten

7 januari 2019

 Betere opbrengsten met biostimulanten

Glastuinders gebruiken steeds vaker biostimulanten die de weerbaarheid van planten versterken. Hoewel de werking moeilijk is aan te tonen, zijn diverse telers overtuigd van een positief effect. D...

Lees meer

Ander beleid nodig voor vergroening landbouw

7 januari 2019

 Ander beleid nodig voor vergroening landbouw

Het huidige landbouwbeleid gebruikt vooral economische instrumenten om boeren aan te zetten de productie te vergroenen. De overheid zou meer kunnen doen met informatie- en communicatie-instrument...

Lees meer

Drie systemen om een peenrug op te bouwen

5 januari 2019

 Drie systemen om een peenrug op te bouwen

Voor de teelt van peen moet je een goede rug opbouwen. De grond moet goed verkruimeld zijn, maar niet te fijn. Omdat veel peentelers zich afvragen wat de beste manier is om zo'n rug op te bouwen,...

Lees meer

Uitdagingen voor robotisering in de voedselketen

4 januari 2019

 Uitdagingen voor robotisering in de voedselketen

Robotisering en digitalisering in de voedselketen kan een bijdrage leveren aan oplossingen voor de wereldvoedselproblematiek. Om kansen aan te grijpen is samenwerking nodig tussen onderwijs, over...

Lees meer

Maatregelen nodig om inteelt in de Nederlandse Trekpaardenpopulatie te verminderen

3 januari 2019

 Maatregelen nodig om inteelt in de Nederlandse Trekpaardenpopulatie te verminderen

Een uitgebreid onderzoek dat het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) in 2018 uitvoerde aan de Nederlandse Trekpaardenpopulatie liet zien dat maatregelen nodig zijn om de inteelttoenam...

Lees meer

kennis delen met Groen Kennisnet Groen Kennisnet zoeken

Met een zoekbox van Groen Kennisnet Kennis delen met Groen Kennisnet zoekt u (op een deelselectie van) informatiebronnen over Voedsel en Groen in Nederland. Bij een zoekactie wordt tegelijkertijd in de verschillende collecties die samen de groene content catalogus vormen gezocht (meer info).

Zoeken in Groen Kennisnet is vergelijkbaar met zoeken via Google. In de zoekbox kunnen één of meer zoektermen ingetypt worden, waarna het systeem op zoek gaat naar bronnen waarin die termen voorkomen.

Zoeken

Het zoekscherm bevat slechts één vakje, waarin u één of meer woorden typt waarop gezocht moet worden. De zoek vraag "schapen in Frankrijk en Nederland" wordt door de zoekbox omgezet naar "schapen AND frankrijk AND nederland".
Er zijn 4 mogelijkheden om zoektermen in het eenvoudig zoekscherm te combineren:

  1. Meerdere woorden intypen gescheiden door spaties. Die worden dan automatisch gecombineerd met AND, dat wil zeggen dat ze allebei in de bron moeten voorkomen.
  2. Woorden tussen aanhalingstekens zetten, zoals "water management" Worden twee of meer woorden tussen aanhalingstekens gezet, dan vindt u alleen bronnen waarin deze woorden ook zo achter elkaar voorkomen. Dit is handig als u een exacte titel zoekt (exacte woordcombinatie).
  3. OR tussen de woorden, bijv. 'appels OR peren' Gebruik OR als u bronnen zoekt die bijv. over appels óf over peren gaan.
  4. NOT , bijv. rundvee NOT schapen Gebruik NOT voor het uitsluiten van bronnen in het zoekresultaat.

Voor meer info over zoeken met AND, OR en NOT (booleans zoeken) en het gebruik van haakjes klik hier.

 

Filteren

Het zoekresultaat kunt u daarna verder verfijnen door te filteren op diverse 'facetten', bijvoorbeeld op digitale beschikbaarheid, jaartal, toegankelijkheid of broncollectie.
De filters worden naast de lijst met resultaten weergegeven.

Kennis delen met Groen Kennisnet

Groen Kennisnet is een dienst van de Groene Kennis Coperatie, het samenwerkingsverband van alle Groene onderwijsinstellingen in Nederland, en wordt ondersteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

Kennis delen met Groen KennisnetKennis delen met Groen Kennisnet, 16 juni 2010

Deel deze pagina: LinkedIn

Partners

GreenBrains is een samenwerkingsverband van mbo-, hbo- en WO-instellingen, die hun sporen in de wereld van food, fresh en flowers meer dan hebben verdiend

Partners